SzelidF 728x90 03 

Autogén tréning

 

TÁRSALOGJUNK SZERVEZETÜNKKEL AUTOGÉN TRÉNING SEGÍTSÉGÉVEL

E képességünk fejlesztésének rengeteg a hozadéka. Kapcsolatba kerülünk a testünkkel, kicsit másképp mint ahogy megszoktuk. Nemcsak azt vesszük észre, ha fáj valami, vagy külsőleg történik változás, hanem ezzel a társalgással, befelé figyeléssel bensőségesebbé válik a kapcsolat, finomodik érzékelésünk, észleljük testünk üzeneteit, s mivel ez társalgás, én is küldök üzeneteket, s így befolyással vagyok belső szerveimre.

Az AT az egyik leghatékonyabb módszer szellemi képességeink megtartására, fejlesztésére, mert az agy mindkét féltekéjét serkenti és összehangolja.  

 

"...annyi kudarc után még mindig kint keressük azt, amit csak belül találhatunk meg...az út bennünk van” (Biegelbauer Pál)

 

Az AT az ártalmas stressz csökkentésére alkalmas módszer , hatékony, szinte bárhol könnyen használható, s rendszeres alkalmazása segíti a nyugodtabb, sikeresebb életet, érzelmeink irányíthatóbbá válnak, ezáltal konfliktusaink kezelhetőbbek lesznek, kiegyensúlyozottabb, önbizalommal teljesebb életet élhetünk.

A nehezített, vagy késlekedő fogamzás, a funkcionális meddőség legfőbb oka mai ismereteink szerint a stressz. De a kimutatható, orvosi vizsgálatokkal igazolt eltérések hátterében is meghúzódik a stressz. Ezért elengedhetetlenül fontos a stressz csökkentése, amihez ebben a csoportban relaxációs technikákat alkalmazunk.

 

A FOGANTATÁSHOZ TEST ÉS LÉLEK EGYÜTTES BELEEGYEZÉSE KELL

Viragok autogenAz AT elsajátításával olyan hatékony módszer birtokosává válik, amely mindig „kéznél van”, azaz önállóan is végezheti, amikor szükségét érzi, egy-egy stresszesebb időszakban, vagy kimerítő nap után.

A relaxáció abban segít, hogy célorientált társadalmi oldalunk kiegészüljön természeti oldalunkkal, mert ez az erőforrásunk. A baba egy természeti dolog, természeti oldalunkhoz tartozik.

 

MIÉRT HATÁSOS AZ AUTOGÉN TRÉNING?

Az AT az egyik legjobban megalapozott, legtöbbet kutatott relaxációs módszer, olyan elme-test technika, amelynek eredete orvosi kutatásokból származik. Az autogén tréningben átélt testélmények mély pszichológiai összefüggések hordozói, s ezek feltárása mélyreható javulás elindítói. A feltárás szimbólumok segítségével történik.

                                                                                                                                                                                                        

TEST ÉS LÉLEK EGYENSÚLYA ELÉRHETŐVÉ ÉS MEGTARTHATÓVÁ VÁLIK!

Az autogén tréning erősíti a test öngyógyító folyamatait. A módszer óriási előnye, hogy elsajátítása után önállóan is használható. Az életvitelbe beiktatott gyakorlatok az összegző hatás révén segítenek Önnek az élet számos területén (teherbíró képesség, kreativitás, önszabályozás).

A fogantatási nehézségek okai között tudatos és tudattalan tényezők is szerepet játszanak. Az olyan, elsősorban non-verbális terápiák, mint az autogén tréning és a szimbólumokkal való foglalkozás ezen tényezőket együttesen célozza meg.   

 

KIKNEK AJÁNLJUK?

Gyümölcsöző lehet az AT technika késlekedő fogamzás, funkcionális meddőség fennállása esetén, és azoknak is, akiknél valamilyen testi, működésbeli zavart mutattak a vizsgálatok. Az AT elsajátítását, rendszeres otthoni alkalmazását a leendő édesapáknak is ajánljuk, hiszen a mindennapi stressz, a feszültség az ő életüket is megnehezíti!

 

A csoportot vezeti: Eördögh Ágnes  pszichológus, AT oktató

12 alkalom, hetente egyszer, 2 óra időtartamban  

A következő csoport indulását 2017. márciusra tervezzük. A jelentkezéseket addig is folyamatosan gyűjtjük, hogy az első beszélgetésre a csoport indulása előtt még sor kerülhessen.

A részvételi díj 60000 Ft, mely összeg a csoportfoglalkozások előtt egy 1 órás egyéni konzultációt is tartalmaz, ahol a tibeti hangtálas masszázzsal is megismerkedhet. Ha már részt vett valamelyik foglalkozásunkon, akkor az e csoportban való részvétel díja 50000 Ft.  

Kérdéseire választ talál a Gy.I.K. menüpont alatt is, vagy írjon nekünk, 48 órán belül válaszolunk.