SzelidF 728x90 03 

Kérdések-Válaszok

Kedves Olvasónk! Köszönettel veszünk minden kérdést és észrevételt, ami írásinkkal kapcsolatban megfogalmazódott Önben. Kérjük és bátorítjuk, hogy írjon nekünk, saját történetéről, érzéseiről, tapasztalatairól a fogamzás, várandósság témájában, vagy csak egyszerűen arról, olvasott-e az oldalainkon új információkat, sikerült-e választ találnia azokra a kérdéseire, melyek oldalainhoz vezették. Írjon nekünk ezekről! Ezzel segíti munkánkat, mivel gazdagíthatjuk, bővíthetjük az oldalak anyagait, mi az, amire a nyújtottakon felül kiváncsiak, amire még szükségük van. Köszönjük! 

 • Hogyan jelentkezzek?

Az Írjon nekünk menüpontra kattintva vegye fel velünk a kapcsolatot. Kérjük, itt levelében jelezze, melyik csoport vagy foglalkozás keltette fel az érdeklődését. Megkeresésére hamarosan válaszolunk, és egyeztetünk egy időpontot az első találkozáshoz.

Kérjük, ha levelére 48 órán belül nem kap választ, a kapcsolat menüpontban megadott telefonszámon jelentkezzen! A levelezőrendszer talán nem továbbította a levelét.

 • Orvoshoz járok, miért kell még a lelkemmel is foglalkoznom?

A lélek a létezés egy fontos dimenziója, és szoros kapcsolata van a testtel. Ezt a kapcsolatot pszichoszomatikának nevezik. Egyre több betegségről ismerik fel, hogy annak bizony lelki eredete van. Az érzések visszahatnak a testre, ott gátakat, gyulladásokat, betegséget képesek okozni. Ez különösen erőteljesen jelenik meg a funkcionális, vagy ismeretlen eredetű meddőség esetében. Ezért fontos, hogy a lélek is közreműködjön az anyává válásban! Ezt a folyamatot tudjuk segíteni a csoportos, illetve az egyéni foglalkozások alatt.

 • Folytathatom az orvosi kezelést az egyéni, vagy a csoportos folyamattal párhuzamosan?

Természetesen, sőt helyes is, ha az elkezdett vizsgálatokat, kezeléseket folytatja. Az orvos a test gyógyítója, nagy szerepe van a meddőség testi okainak feltárásában és megszüntetésében.

 • Jöhetek-e a párommal?

 Igen, jöhetnek együtt az első találkozóra, amennyiben párkapcsolati kérdésekben is szeretnének segítséget kapni, úgy párkapcsolati coachingot, vagy tanácsadást is igénybe vehetnek. A sikeres párkapcsolat mindennapos "befektetést" kíván, nálunk hatékony együttműködési módszereket sajátíthat el. Így a harmónia, a bizalom növelésével, a szeretve vagyok érzésével boldogabban fogadhatják majd gyermeküket. 

 • Ki fogad az első találkozáson? Meddig tart ez?

 Az első találkozáson Központunk vezetője fogadja, illetve, ha konkrét csoportot, vagy módszert választott, akkor a választott terapeuta fogadja.    

 • Mi történik az első találkozáson? 

Ismerkedünk, beszélgetünk. Kölcsönösen kérdezhetünk. Ön beszélhet gondolatairól, érzéseiről a késlekedő fogamzással kapcsolatban. Milyen okokat tártak fel a vizsgálatokban, ha voltak már, jelenleg részt vesz-e orvosi kezelésben, volt-e valaki a családban, aki hasonlóan nehezen fogant meg? Keressük a lehetséges összefüggéseket, keressük az utat, melyen elindulhat velünk. Beszélünk arról, mit vár tőlünk, mit Önmagától, s elmondjuk, mi az, amiben mi támogatni tudjuk. Ha még nem választott az egyéni, vagy a csoportos foglalkozások közül, megkeressük közösen a leginkább Önnek valót, s végül, feloldásként egy rövid, „ismerkedő” hangmasszázsban is része lehet.  

 • Mi történik, ha az első találkozón nemet mondok a további részvételre?

Az első találkozás nem kötelezi Önt a további részvételre, azonban az óra díját meg kell fizetnie. Fontos tudnia, hogy ebben az órában beszélgetünk az Ön életében aktuálisan fennálló, az Ön és családja  jövőjét is meghatározó problémáról, érzésekről. Talán ez a beszélgetés elindít majd olyan kérdéseket Önben, amit eddig nem akart feltenni, vagy megválaszolni. Talán ezután máshogy tekint magára, vagy a problémájára. Így elindulhat egy másik úton, mint ahogyan eddig haladt. Az is lehet, hogy később visszatér hozzánk. Mi örömmel várjuk!

 • Ha egy alkalmas csoportra jelentkezem, akkor is kell mennem az első interjúra?

Időnként vannak egy alkalmas csoportjaink, (pl. Hellinger féle családállítás), melyeket az első oldalunkon külön hirdetünk meg. Ha ezeken kíván részt venni, akkor is jelentkezzen írásban, majd a csoport vezetője közvetlenül keresni fogja a jelentkezéskor megadott címén, vagy mobilszámán. Ekkor személyesen megbeszélik a teendőket, az első interjún nem kell részt vennie. Az előjelentkezéseket gyűjtjük, ezért jó, ha ír nekünk az érdeklődéséről.

 • Mikor kell fizetnem?  

Akár 3 részletben is fizetheti a tanfolyamdíjat. Az első találkozón, ha megerősíti részvételi szándékát, 10 ezer forintot, és ekkor, vagy 10 napon belül a kurzus fennmaradó díjának 25%-át, így biztosítva helyét a csoportban. Az utolsó részletet az első csoportfoglalkozáson fizeti meg. A befizetett összegekről számlát állítunk ki Önnek. Kérésére a második, vagy harmadik részletet lehetősége van egyösszegben, vagy banki átutalással is fizetnie.

 • Mikor indul a kiválasztott csoportom?

A csoportfoglalkozások a legnagyobb hatékonyság érdekében 6-8 fősek, úgynevezett kiscsoportok. A közösség támogató, megtartó ereje ennél a létszámnál már jól érvényesül, és jut kellő idő, lehetőség a személyes figyelemre is mindenki felé. Amint összegyűlt ez a létszám, elindítjuk a csoportot. Ezért fontos, hogy mielőbb jelezze részvételi szándékát.

 • Már van gyermekünk, de vannak nehézségek a kapcsolatunkban.

A kisbaba megszületése átrendezi az addig két személyes kapcsolatot. A szülők keresik, alakítgatják ezt az új viszonyulást, ami a sok öröm mellett nehézségeket is hozhat. A gyermek kerül a fókuszba, s az addigi intimitás, figyelmes törődés, a szeretve vagyok érzés sérülhet. Az új kapcsolódási rendszer kialakítása, kialakulása egy hosszabb folyamat, melyben fontos minden fél valós igényeit figyelembe venni. Segítünk ebben a folyamatban, szerettel várjuk jelentkezésüket! Írjon nekünk mielőbb!