SzelidF 728x90 03 

Valóban meddőség a késlekedő fogamzás?

 

Ha egy szóval kell felelnünk erre a kérdésre, akkor az az egy szó a NEM! Gondolkodjon el kicsit a meddő szó jelentésén! Ez a szó hiábavalóságot, visszafordíthatatlan, terméketlen, magtalan állapotot jelöl. Csak akkor lehet valaki meddő, ha valóban hiányoznak az ivarszervei, vagy a meglévők visszafordíthatatlanul, véglegesen működésképtelenek. Akkor azonban, amikor az ivarszervek léteznek, de működésükben valamilyen elakadás, hiba van, amit korrigálni lehet, akkor a meddőség stigmatizásló bélyegét nagyon káros és alaptalan használni!

Hiszünk az orvosnak, és elhisszük a meddőség diagnózisát. Talán kételkedünk, de mégis is ott zakatol a gondolatainkban, s a lelkünkbe vésődik ez a bélyeg, ugyanúgy, mint a próbálkozás szó is. Hisz a szó sugallja az eredménytelenséget! Próbálkozunk hát, és meddőségi kezelésekre járunk, mert meddők vagyunk! A tudattalan pedig megtelik ezzel a paranccsal, s valóban nem tudunk megfoganni.   

 

BESZÉLJÜNK KÉSLEKEDŐ FOGAMZÁSRÓL, S KÉSZÜLJÜNK LÉLEKBEN IS GYERMEKÜNK FOGADÁSÁRA! 

 shutterstock 63999679 nagy

Mi most a medikális, azaz orvosi szemléleten túl szeretnénk egy másik aspektusból megközelíteni a késlekedő fogamzás fogalmát, illetve lehetséges okait. Olvasson oldalainkon, ajánljuk a szemléletünk alattiakat is, s megérzi, miért fontos a lelki, mentális egészsége helyreállítása, megteremtése ahhoz, hogy megfoganhasson gyermeke, illetve kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban, és anya.gyermek kapcsolatban élhessen.

HALLOTT-E MÁR ARRÓL, HOGY A SIKERES FOGANTATÁS ÉS A MAGZAT EGÉSZSÉGES FEJLŐDÉSE NEM CSAK AZ ANYAI TEST KÉMIÁJÁN, FIZIKAI EGÉSZSÉGÉN MÚLIK? 

 

A termékenység útjában álló akadályok feltárásában és korrigálásában az egyre fejlődő orvostudomány sok gyógyító eljárást dolgozott ki. Ezeket az összefoglaló néven asszisztált reprodukciós eljárásokat (AR) folyamatosan korszerűsítik, a beavatkozások előtt az orvosi vizsgálatok körét is egyre szélesítik. A statisztikák mégis azt mutatják, hogy sokszor a legnagyobb körültekintés és gondosság ellenére sem történik meg a fogamzás, vagy ha megtörténik, sajnos előfordul, hogy a kismama a várandósság korai szakaszában elveszíti magzatát. Vajon miért lehetséges ez? Hiszen a korszerű technika segítségével egyre tökéletesebben előkészített méhnek csak be kellene fogadnia saját magzatát, s ez valamiért mégsem tud megtörténni! Mi lehet, ami hiányzik a sikerhez? 

„Csaknem nevetséges előítélet az, hogy a létezés csak testi lehet.” írja Carl Gustav Jung.

  

AZ EMBER TESTI ÉS LELKI DIMENZIÓBAN IS LÉTEZŐ LÉNY! HOGYAN LEHETNE HÁT A FOGAMZÁS ELÉRÉSÉHEZ MEGTEREMTENI AZ OPTIMÁLIS FELTÉTELEKET A LELKI BÉKE, A MENTÁLIS EGÉSZSÉG MEGTEREMTÉSE NÉLKÜL?

Szerencsére napjainkban egyre nagyobb figyelemmel fordulnak a szakemberek a késlekedő fogamzás lehetséges lelki okai felé. Számtalan vizsgálat, kutatási eredmény igazolja, hogy az Ön által ismert, tudott, vagy talán tudattalan, elfojtott lelki problémái, a fogantatás késlekedése miatt átélt stressz, aggodalom is fontos szerepet játszhatnak gyermektelenségében! De tudnia kell azt is, hogy van lehetősége ezeket sikeresen feloldani! Ezekről sok érdekességet talál az olvasnivalók közt. 

 

shutterstock 52781218

A LELKI EGÉSZSÉG NEMCSAK A FOGANTATÁS LÉTREJÖTTÉBEN FONTOS, HANEM AZ ÖRÖMTELI VÁRANDÓSSÁG ÉS AZ ÖNÖK GYARAPODÓ CSALÁDJÁNAK KÖZÖS JÖVŐJE SZEMPONTJÁBÓL IS! 

Tudnia kell, hogy a lelki egészséghez való visszatérés hosszabb-rövidebb időt és kitartást igénylő folyamat, de hatására létrejöhet a természetes fogantatás, és ha esetleg mégsem, az orvosi beavatkozások eredményességének esélye jelentősen megnő! Sőt, ezáltal születendő gyermekeinek kiegyensúlyozottabb, lelkileg egészségesebb édesanyjává válhat.

 

VAN MEGOLDÁS, VAN ÚT AZ ANYASÁG ELÉRÉSÉHEZ! Nem kell tehetetlenül szenvednie a meddőség fájdalmas terhe alatt!

Ahogy a lélek betegsége képes megteremteni a fizikai akadályokat a testben, úgy a lelki egész-ség visszaállítása, újjáépülése meghozhatja az akadályok lebomlását. Ahogy a hiány felállította a gátakat, a lelki kiteljesedés lebonthatja azokat, utat nyitva a megtermékenyülés felé.

  

A GÁTLÓ LELKI TÉNYEZŐK HATÁSÁNAK TUDATOS ÉS HATÉKONY CSÖKKENTÉSE SEGÍTHETI A FOGANTATÁS LÉTREJÖTTÉT 

Egyéni és csoportos módszereinkkel, kiváló szakembereinkkel segítjük, támogatjuk Önt és párját is, hogy mielőbb beteljesedjen vágyuk, s megfoganhasson gyermekük! Többféle módszert kínálunk, amik közül Ön a saját részére legmegfelelőbbet választhatja. A tibeti hangtálas masszázs, az autogén tréning, a művészetterápia, a szimbólumokkal való munka, s egyéb módszerek kombinált, integratív alkalmazása segítheti Önt ellazulni, enyhíteni a stresszt, visszanyerni és újjáépíteni önbecsülését, feldolgozni az esetlegesen elszenvedett veszteségeket, hogy újra bizalommal élhesse napjait, ebben a várakozó időszakban is.  

Központunkat azért hoztuk létre, hogy segíthessünk Önnek, s a gyermekáldásra vágyó pároknak. Keressük a megoldást együtt!

Forduljon hozzánk Ön is bizalommal, írjon nekünk bátran, segítjük és támogatjuk ezen az úton!