SzelidF 728x90 03 

BABAHÍVOGATÓ

HA TERVEZIK A BABÁT, VAGY MÁR ÚTBAN IS VAN! HA VÁRJÁK NAGYON, DE MÉG NEM JÖN! ESETLEG ORVOSI SEGÍTSÉGET KAPNAK, LOMBIKPROGRAMBAN VESZNEK RÉSZT!

Biztosan sokat beszélgettek születendő kisbabájukról, tervezgették jövőjüket, új, kibontakozó családi életüket. Ezek örömteli, mély, szeretetteli beszélgetések, melyekhez szeretnénk néhány gondolatot átadni Önöknek!

 

AHHOZ, HOGY GYERMEKÜKNEK MÉG TÖBBET ADHASSANAK, MINT SZÜLŐK, HOGY HARMONIKUS, SZÉP BIZALMI KAPCSOLATBA ÉRKEZHESSEN VÁGYOTT KISBABÁJUK, KÉRJÜK, OLVASSÁK ÉS GONDOLKODJANAK EGYÜTT AZ ALÁBBI SOROKRÓL:  

 

VárandósságAmikor a nő és férfi megismeri és megszereti egymást, közös döntésük szerint szerelmük, egymásba és önmagukba vetett hitük erejére és biztonságára építve életközösséget hoznak létre. Ez a kapcsolat mély érett szexualitást, intimitást, az érzelmek szabad kifejezését és elfogadását is hordozza, melyben mindketten örömet, bizalmat, az elfogadottság biztonságát élik meg. Ebben a tápláló kapcsolatban a felek hosszú távra terveznek, és a külvilág előtt is felvállalják elkötelezettségüket, egymás iránt érzett felelősségvállalásukat. Az elköteleződés szépséges nyugalma és biztonsága segíti őket abban, hogy érzéseikben megjelenjen a vágy a gyermekre, mint amikor a jól előkészített talaj képes befogadni a magot, és táplálni, felnöveszteni azt.

„A társak közötti intenzív kapcsolat a fogamzáskészségen át oda vezet, hogy a szeretett társ egy része a nő lényének részévé válik. Ezt a behatolást a nőnek el kell tudni fogadnia. A gyermek azután számára háromféleképpen jelenik meg: mint egyedi személy, mint az apa megtestesülése, és mint saját magának megjelenítése.” B.Luban-Plozza –W.Pöldinger-F.Kröger: Pszichoszomatikus betegek az orvosi gyakorlatban Animula, 1994. (80.o.)

 

GYERMEKÁLDÁS VAGY PROJEKT? 

Érdemes elgondolkodni a nyelvi szimbolika változásán, ami mély tartalmi változást tükröz. Hogyan viszonyul társadalmunk a gyermekek érkezéséhez? Néhány évtizede még gyermekáldásra vártunk, ezzel kifejezve, hogy teret adtunk egy emberi akarattal nem uralható, örömteli áldásos fogantatás bekövetkeztének. Ma gyermekvállalásról, gyermektervezésről, projektről beszélünk, ami akarást, feladatot, valamiféle terhet sugall, és azt, hogy az ember ezt a folyamatot irányítani, kontrollálni képes. Szépen mutatja ezt az egyre ritkábban hallott „áldott állapotban van” kifejezés is, a mai „terhes” és „babaprojekt” kifejezésekkel szemben.

 

„Lelki szint nélkül a megtermékenyülés lehetséges ugyan, de az áldott állapot aligha.” Forgács A.-Németh M.: Has vagy gólya? A meddőség transzperszonális vonatkozásai Thalassa (6) 1995, 1-2. (212.o.)

 

Hellinger terápiaAhhoz, hogy gyermekük harmonikus, szép bizalmi kapcsolatba érkezhessen, segítünk olyan új módszereket adni Önöknek, melyeket beépítve a mindennapjaikba megújíthatják, felfrissíthetik az együttélésüket, mélyíthetik egymásba vetett bizalmukat, szeretetüket.  

Ha kérdéseik vannak, ha késlekedik a fogamzás, vagy már útban a baba, és még többet szeretnének tudni a felelős szülőségről, és ketten együtt szeretnék szakembereink segítségét kérni, erre is nyújtunk lehetőséget. Már egy-két találkozó, közös beszélgetés is új szemléletet, hozzáállást hozhat, biztonságos, önbizalommal töltött várakozást, az érzést, hogy jó és alkalmas szülei lesznek születendő gyermeküknek!

 

Ezeken az alkalmakon egy független szakember koordinálásával párterápiában is részt vehetnek. A konzultációkon lehetőségük nyílik aktuális élethelyzetük mélyebb megértésére, a fájdalmak, félelmek megbeszélésére, melyre mindkettőjüknek szüksége lehet. Igy könnyebben megérthetik, mi zajlik a párjukban, hogyan tudják erősíteni, támogatni egymást, hogy mielőbb elérjék vágyott céljukat, megfoganjon gyermekük, vagy rendeződjenek a nehézségek kapcsolatukban.

 

Ha már van gyermekük, de nem várt gondjaik vannak a párkapcsolatukban, keressenek minket bizalommal, segítünk!

A kisbaba megszületése átrendezi az addig két személyes kapcsolatot. A szülők keresik, alakítgatják ezt az új viszonyulást, ami a sok öröm mellett nehézségeket is hozhat. A gyermek kerül a fókuszba, s az addigi intimitás, figyelmes törődés, a szeretve vagyok érzés sérülhet. Az új kapcsolódási rendszer kialakítása, kialakulása egy hosszabb folyamat, melyben fontos minden fél valós igényeit figyelembe venni. Segítünk ebben a folyamatban, szerettel várjuk jelentkezésüket! Írjon nekünk mielőbb! Egy dombot könnyebb megmászni, mint egy nagy hegyet!

 

Oldalainkon meghirdetett csoportjaink közül párok együttes részvételét a kisbabájuk elvesztésének gyászát feldolgozó csoportba ajánljuk. 

Ha nem tud választani az egyes csoportok, vagy az egyéni foglalkozások közül, segítünk! Írjon nekünk