SzelidF 728x90 03 

Szakembereink

Simon Katalin mentálhigiénés segítő szakember

A SZELÍD FOGANTATÁS Központ megálmodója és vezetője

Elfogadom és tapasztalásom, életutam, mint bizonyítéka ennek, vallom a C.G. Jung, C.R.Rogers, vagy J.Bowlby által megfogalmazottakat. Azt, hogy az emberben benne rejlenek a fejlődésre, a javulásra, a tökéletesedésre, a változásra és változtatásra való képességek. Bármilyen mélyről, nehézségből induljunk is! Ha ezt felismerjük, felismerhetjük saját felelősségünket az életünk iránt. Felismerhetjük, hogy a körülmények által vezérelt sodródás helyett választhatjuk a tudatos életet, választhatjuk az utat a saját belső erőforrásaink, eddig fel nem ismert képességeink felfedezése és hatékony használata felé. Ez nem azt jelenti, hogy soha többé nem lesznek gondjaink, hanem azt, hogy új és hasznos eszközöket találunk magunkban a megoldáshoz! Így nyerjük el kompetenciánkat saját életünkben, válhatunk egészekké, egészségesekké, nyerhetjük el a megküzdés képességét, és az örömtelibb életet.

Bővebben...

Eördögh Ágnes pszichológus

  

A lelki életnek olyan különleges összefüggései, törvényszerűségei vannak, melyeket ha nem ismerünk, akkor saját magunk által is megtéveszthetőek vagyunk. Az önfejlesztés, belső erőforrásaink megtalálása csak reális önismeret talaján képzelhető el. Gondolataink vonzzák és megteremtiik az életkörülményeket, és ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is.

Örök érvényűnek tartom a 2000 éves delphoi jósda jelmondatát : "ismerd meg önmagad"

Bővebben...

Dr.Szamosi Éva szupervizor

 

klinikai szakpszichológus, felnőtt és gyermek pszichoterapeuta, kiképző integratív felnőtt és gyermek pszichoterapeuta, pszichodráma pszichoterapeuta, hipno-pszichoterapeuta, kiképző személyközpontú pszichoterapeuta, csoport-pszichoterapeuta, autogén tréning pszichoterapeuta 

Bővebben...

Dr.Leitem Ágnes orvos

 

A betegség megelőzhető a helyes táplálkozással, de ehhez ismerni kell genetikai örökségünket, az emésztésben résztvevő enzimek épségét vagy hiányát, a belső elválasztású mirigyek működését, a szervezet állapotát. Ezen alapul a táplálkozási tanácsadás, mely sikeresen alkalmazható túlsúlyos gyermekeken, felnőtteken, sportolókon, s a meddőséggel küzdő nők és férfiak esetében is! Pácienseimet megtanítom, hogyan kell helyesen étkezni az egészség megtartása, vagy visszaszerzése, illetve a helyes testsúly elérése érdekében.

Bővebben...